FAKTAI APIE CUKRŲ IR „LĖTUOSIUS“ ANGLIAVANDENIUS

FAKTAI APIE CUKRŲ IR „LĖTUOSIUS“ ANGLIAVANDENIUS

Negalime demonizuoti cukraus. Su sąlyga, kad turime pilnaverčius pusryčius, pietus ir vakarienę, na ir tarpe jų suvalgyti kažką truputėli saldaus.

Negalime demonizuoti cukraus. Su sąlyga, kad turime pilnaverčius pusryčius, pietus ir vakarienę, na ir tarpe jų suvalgyti kažką truputėli saldaus. Bet tuo pačiu mes telpame į mūsų dienos reikalingas kalorijas. Tokiu būdu mes galime pasmaguriauti jei neturime papildomų sutrikimų su kasa ar diabetu ir kitomis paveldimomis ligomis – jei viskas normose mes neturime išmesti cukraus iš savo raciono.
Jame tikrai nėra nieko baisaus!!! Viskame turi būti saikas.
Jei valgyti vien tik cukrų – mes negausime maistinių skaidulų, vitaminų, kuriuos galima gauti iš košės, sriubytės, duonos su sėlenomis (beje labai geras duonytės variantas).
Na išties – juk cukrus nėra kenksmingas. Nėra reikalo jo taip bijoti. Taip, nuo cukraus gali šokinėti gliukozės lygis kraujyje, bet tame taip pat nėra nieko baisaus, jei jūs neturite kažkokių ligų. Svarbiausia – kad jūs tilptumėte visame racione į reikiamą kalorijų kiekį.
T.Y. Tiek kiek jums reikia tiek ir valgykite.
Visi žino, norint turėti gerą figūrą mums reikia vengti produktų su aukštu glikeminiu ir insulininiu indeksu ir būtinai turime sumažinti angliavandenių!?
Na ir dižiausias kuriozas yra tame, kad visi angliavandeniai kuriuos mes vartojame, net paimkime angliavandenius kurie skaitomi žemo glikeminio indekso (grikiai, duona, su sėlenomis, na ir dar paimkime visiškai mažiausiai glikemiškos perlinės kruopos) iš tikrųjų net ir amilopektinas, krachmolas jie visi susideda iš gliukozės, iš paprastų cukrų, ir pakliūna į kūną tik cukrų formoje.
Tai gi kiekvienas žmogus kuris valgo net „pačius lėčiausius“ angliavandenius, galutiniame procese gauna cukrų ir turbūt lėtai miršta.
Na taip taip kur kas lėčiau nei visi kiti.